Tenniskids

Tenniskids bij de Jeugd van Hanenburg!

Tennis een moeilijke sport? Nu niet meer, want met Tenniskids biedt HTV Hanenburg jeugdspelers van 4 tot ongeveer 12 jaar een tennisprogramma waarmee ze sneller leren tennissen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen en het superleuk te maken! In drie stappen bereiden de tennistrainers en de jeugdcommissie jonge kinderen voor op het echte tennisspel: van Rood naar Oranje en Groen! En omdat kinderen al op jonge leeftijd kunnen instromen in een competitie op hun eigen niveau, is het leren tennissen veel leuker en gaat het nog sneller!

tenniskids1

Tenniskids Rood (4 tot +/- 9 jaar)

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen korte wedstrijdjes op een miniveldje met een mininetje en rode -zachte- tennisballen.

Tenniskids Oranje (8 tot +/- 11 jaar)

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het echte tennis. De wedstrijden worden nu eerst gespeeld op een driekwart baan met de oranje –iets minder zachte- tennisbal en de partijtjes duren steeds langer.

Tenniskids Groen (10 t/m 12 jaar)

De laatste fase voor het echte tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bespelen. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden op een hele baan met groene –nog steeds een iets zachtere- tennisbal worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

TKlogo

Na de groene fase kunnen kinderen vanaf ongeveer 11 jaar op een hele baan met normale –gele- tennisballen trainen en competitie spelen. De consistente opleiding in hun Tenniskids jaren zorgt ervoor dat ze zich snel zullen ontwikkelen in de tennissport, zowel op technisch vlak als wat betreft het tactisch spelinzicht, terwijl de belasting voor het lichaam in de verschillende ontwikkelingsfases steeds past bij de fysieke mogelijkheden. Voor ouders wordt het een plezier om de vorderingen van hun kind te volgen.

Meer weten?l.
Alles over Tenniskids vind je op: www.tenniskids.nl. Voor meer informatie over de mogelijkheden bij HTV Hanenburg neem je contact op met de jeugdcommissie via dejeugdvanhanenburg@hotmail.com.

tenniskids3