Hanenburg begint met TennisKids

Dit persbericht is onlangs naar alle media gegaan: Het tennispark Hanenburg, de vereniging HTV Hanenburg en de beide tennisscholen die op het park actief zijn, zijn altijd bezig om verder te ontwikkelen. Om  de jeugd nog meer en langer plezier te bieden  in de tennissport, hebben de drie partners op het park gezamenlijk  het TennisKidsproject van de KNLTB  omarmd.

Dit houdt in dat de jongste groep tennissers in de leeftijd van 4 tot 10 jaar  op verschillende banen met speciale tennisballen gaan leren spelen, volledig aangepast aan hun niveau. De allerkleinsten beginnen op een halve baan met zachte tennisballen, ballen die anders stuiteren dan de gewone gele ballen, zodat zij al snel vorderingen maken. De vervolgstappen zijn de driekwart baan en de  hele baan met  steeds aan het speelveld aangepaste tennisballen om uiteindelijk, als alle basistechnieken goed  zijn aangeleerd, op een grote baan met normale tennisballen te gaan spelen. Het concept lijkt veel op het ZwemABC van  tegenwoordig, met de verschillende badjes en diploma’s zodat  iedereen op zijn of haar niveau les krijgt en zich verbetert. Ook blijft er bij Hanenburg alle ruimte voor getalenteerde spelers om zich snel verder te ontwikkelen binnen de KNLTB competitie.

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar die zich aanmelden op Hanenburg, gaan les krijgen volgens dit concept . Uit onderzoek is gebleken dat leren tennissen op deze manier verslavend leuk wordt, net zoals de spelletjes op de Wii en de IPad. De jonge tenniskids kunnen namelijk na afloop van hun training of wedstrijd verder spelen in de virtuele tennisomgeving op MijnKNLTB , maar dan hebben ze wel lekker eerst in de buitenlucht gesport! Er is al plaats voor de hele kleintjes vanaf 4 jaar die zich hebben laten inspireren door Roger Federer of Venus Williams en vanaf 5 jaar gaan de kinderen  ook competitie spelen in  voorjaar en/of het najaar, als ook in de competitie die het hele jaar doorgaat en één keer per maand plaats vindt.

Kijk voor meer informatie over het concept TennisKids op www.tenniskids.nl of stuur je vraag naar: dejeugdvanhanenburg@hotmail.com. Daar ziet u hoe HTV Hanenburg samen met de tennisbond jeugdtennis verslavend leuk  zal maken.

Deel dit op: